Gebruikersinstellingen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Wo, 27 Mrt om 7:46 AM op Timo van Veen

TABLE OF CONTENTS

Introductie

Via de gebruikersinstellingen kun je gebruikers, rollen en gebruikersgroepen aanmaken en verwijderen. Gebruikers zijn gekoppeld aan rollen en rollen hebben functies/permissies. Een gebruiker kan ook bij een groep horen.

Rollen

Bij een rol horen functies/permissies. Hiermee definieer wat je een gebruiker met die rol zou mag doen binnen de applicatie.

Gebruikers

Een natuurlijkpersoon die toegang heeft tot de applicatie.

Gebruikersgroepen

Een gebruiker binnen een groep kun je extra beperkingen opleggen of juist extra informatie laten vastleggen bij een zaaktype.

Klik rechtsboven op je account en kies dan voor Beheer.

Ga in het linkerdeel van het scherm naar Gebruikersinstellingen.

Rollen

Klik in het gebruikersisntellingen scherm op Rollen

Rol toevoegen

klik op het + icoon om een rol toe toevoegen

Geef de rol een naam en beschrijving

Druk daarna op Toepassen

Je krijg onderstaande melding terug

Open de zojuist gemaakt rol

Geef de rol de functionaliteiten die je wilt gebruiker voor de uitvoering van de rol.

Bijvoorbeeld voor een functioneel beheer

Zaaktype en processen beheren

Aangemaakte zaken beheren

Postvak inzien

Retentie beleid

Druk na het toevoegen van de functies op de Rol op het Save icoon

De rol is nu klaar om aan een gebruiker gekoppeld te worden.

Verwijderen rol

Het niet mogelijk om een gemaakte rol te verwijderen.

Gebruikers

Klik in het gebruikersisntellingen scherm op Gebruikers

Toevoegen en verwijderen

Het toevoegen en verwijderen van gebruikers dient via de servicedesk te worden aangevraagd.

Gebruiker aanpassen

Zoek de gebruiker op die wilt aanpassen

Klik op de gebruiker.

Rollen aan gebruiker toevoegen

Druk op de TAB Rollen. Vink de rol aan die van toepassing is.

Druk op het Save icoon .

Beschikbaarheid gebruiker

Klik op de tab Beschikbaarheid. Voor inplannen van een dossier kun je gebruikmaken van de beschikbaarheid van een gebruiker. Dit wordt per gebruiker opgegeven.

Indien de gebruiker ook de behandelaar is zet het vinkje is een behandelaar op aan. Dan is de gebruiker ook in te plannen

Gebruikersgroep toevoegen

Klik op de tab Gebruikersgroepen. Zie verderop in het artikel hoe je gebruikersgroepen aanmaakt.

Klik het + icoonom een groep toe te voegen. Zoek de naam van de groep op en klik op Volgende en daarna op Toepassen

API Keys

Api keys worden gebruikt om een koppeling tussen 2 systemen te leggen. Je kan met je persoonlijke sleutel een koppeling leggen met bijvoorbeeld Atabase Forms.

Gebruikersgroepen

Gebruikersgroepen kunnen zorgen voor een beperking of juist toevoegen voor een gebruiker op een zaakptype en de status van het zaaktype.

Klik in het Gebruikersisntellingen scherm op Gebruikersgroepen.

Groep toevoegen

Ga naar gebruikersgroepen en druk op het + icoon.

Geef de groep een naam

Druk op volgende en daarna op aanmaken. De groep is direct toegevoegd.

Gebruikers toevoegen aan een groep

Open de groep en druk op het  icoon

Voeg de gebruiker toe

Druk op volgende en dan op toevoegen. De gebruiker is nu toegevoegd

Groeprestrictie status per zaaktype

Op de groep kun je een statusbeperking per zaaktype configureren.

Ga naar de groep, druk op de TAB Statussen.  en druk op het druk op het  icoon

Kies het zaaktype en de status(sen) die wilt gebruiken.

Druk op toevoegen, daarna krijg je onderstaande melding. De statussen zijn nu toegevoegd.

Velden toevoegen

Voor een groep kun je velden toevoegen. Wanneer de gebruiker van een zaak van een zaaktype opent en hij de status heeft die hij mag bekijken, kun je een extra veld toevoegen die hij mag invullen.

Ga naar de groep, druk op de TAB Velden.  en druk op het + icoon

Druk op Toepassen, daarna krijg je onderstaande melding. Het veld is nu toegevoegd.

Groep verwijderen

Het  verwijderen van gebruikersgroepen dient nog door Atabix te worden uitgevoerd.