Formulier aanmaken

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Mon, 02 Oct 2023 om 05:30 PM op Mark Duijkers

TABLE OF CONTENTS

Formulieren aanmaken

Klik bovenaan de pagina op Formulieren. Je bent nu op het formulieren overzicht.

Klik op het + icoon om een zaaktype toe toevoegen.

Geef je formulier een naam en klik op Formulier toevoegen

Klik op Open formulier om direct naar de formulier editor te gaan.

Je bent nu in de formulier Editor.

Een veld toevoegen aan een formulier

Klik aan de linkerkant in de formulier editor op Voeg veld toe om een invoerveld aan je formulier toe te voegen.

Wanneer je een veld naar keuze hebt toegevoegd, kun je deze aanpassen door op het tandwieltje te klikken

Hier heb je allerlei eigenschappen om aan te passen . details, vallidatie en logica.

Details

Eigenschappen van het veld

• Bewerkbaar (aan of uit)
    • Standaard staat optie aan en is veld bewerkbaar. Staat hij uitgevinkt dan kan het veld niet ingevuld worden
  • Veld tonen in de samenvatting
    • Veld wordt weergegeven in de samenvatting van het formulier
  • Verborgen
    • Standaard staat optie uit. Veld is niet zichtbaar als deze optie is aangevinkt.
  • Veldnaam
    • Naam van het veld in de formulier. Dit label gebruik je voor om duidelijkheid tijdens het bouwen van een formulier
  • Label
    • Label van het veld. Dit is de tekst die bij het element komt te staan en zichtbaar voor de invuller
  • Voorafingevulde waarde
    • Gebruik deze optie als je een standaard waarde wilt gebruiken voor de invuller. Hij dient deze dan zelf weg te halen als hij iets anders wilt invullen
  • Placeholder
    • De placeholder, hiermee toon je voorbeeld tekst aan de invuller.
  • Help tekst
    • Hiermee kun je toelichting over het veld aan de gebruiker.
  • Breedtte veld
    • Afhankelijk van de keuze wordt het veld in volldige breedte weergegeven of kleiner.
    • Voorbeeld 2x een halve breedte

Vallidatie

• Verplicht
    • Standaard staat optie uit, wanneer aangevinkt is het verplicht om het veld in te vullen. Er verschijnt dan ook automatisch een * bij het label en element zelf
    • Verplicht > Bericht
      • Het bericht dat aan de invuller wordt teruggekoppeld als het veld niet wordt ingevuld.
  • Regualiere expressiepatroon
    • Hiermee kun je zelf een validatie maken waaraan de waarde van een veld moet voldoen. Zie externe link > https://regexr.com/ voor informatie over regex expressie

Logica

Wanneer een veld voldoet aan de logcia kun je het veld.

• Verbergen of tonen
  • Optioneel of verplicht maken
  • Bewerkbaar of alleen lezen maken

Voorbeeld logica: Veld A heeft waarde X en toon dit veld.

Klik na het aanpassen op Opslaan en de wijzigingen worden zichtbaar in de preview aan de rechterkant van het scherm.