Importeren en exporteren formulieren

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Mon, 10 Jul 2023 om 02:44 PM op Mark Duijkers

TABLE OF CONTENTS

Exporteren

Om een formulier te exporteren, volg je de onderstaande stappen:

Open een formulier vanuit het formulierenoverzicht.

Klik in het linkerdeel van het scherm op de 3 bullets en dan op Exporteren

Klik op Ja, exporteren

Er wordt een bestand gedownload genaamd {formuliernaam}.xml

Importeren

Om een formulier te importeren, volg je de onderstaande stappen:

Wanneer je een formulier exporteert en importeert binnen dezelfde omgeving schrijft hij de bestaande versies over. Dit gebeurt op basis van de unieke sleutel die gekoppeld is aan het formulier of bouwblok. Wanneer je een export en import doet van 2 verschillende omgevingen zal het formulier of bouwblok niet overschreven worden.

Ga naar het formulierenoverzicht en klik op de knop'Formulier toevoegen'.

Klik op Importeren

Upload XML-bestand van het formulier dat je wilt importeren en geef het formulier een nieuwe naam. Klik daarna op Volgende

Je krijgt eerst nog een Controle stap, controleer de gegevens en klik op Aanmaken

Het formulier wordt nu geïmporteerd.

Zodra de import geheel klaar is krijg je daar een melding van en is het beschikbaar in het formulierenoverzicht.