Archiefbeleid (uitvoeren)

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Ma, 2 Okt, 2023 om 3:31 PM op Mark Duijkers

Voor de uitvoer van het Retentiebeleid open je vanuit het menu de tab Archief

Afhankelijk van de actie van het retentie beleid wat bij een document hoort wordt er een taak aangemaakt of wordt het record ter verwijdering aangeboden of direct verwijderd.

Voorbeeld acties archiefbeleid.

TABLE OF CONTENTS

Taken

Wanneer er een evalatie actie aan het beleid is gekoppeld wordt er een taak aangemaakt om het besand te beoordelen.

Vink een of meerdere taken aan.

Onderaan het scherm verschijnt een actie pop-up.

Je hebt 2 opties, verlengen of verwijderen.

Verlengen:  Verleng met een nieuwe beleid

Verwijderen: Het betand komt in de vernieitingslijst.

Voorbeeld verlengen

Klik op de knop verlengen

Voorbeeld verwijderen

Selecteer een taak

Klik op de knop verwijderen

Klik daarna op Ja, Verwijderen

Na het verwijderen komt is het bestand beschikbaar om te vernietigen.  Ga daarvoor naar de vernietigingslijst

Bestanden

Alle bestanden die binnen het zaaksysteem beschikbaar zijn.

Vernietigingslijst

Wanneer er documenten klaar staan om verwijderd te worden dan komen deze beschikbaar om op de lijst te zetten.

Maak een nieuwe lijst door op de knop vernietingslijst maken  te klikken.

Geef de lijst een naam en klik op Aanmaken

Open de aangemaakt lijst.

Onderaan de pagina verschijnt een pop-up met acties

Selecteer een bestand om een actie voor dat bestand uit te voeren.

Klik op de knop verlengen  om het bestand alsnog te verlengen

Klik op de knop verplaatsenom het bestand van de lijst van te halen

Om de alle bestanden die op de lijst staan te verwijderen klik je op de knop uitvoerenom alle bestanden te verwijderen

Daarna krijg je eerst nog een melding. Klik op Ja, verwijderen.