Release notes 17 Oktober

Gemaakt door Timo van Veen, Gewijzigd op Do, 17 Okt om 10:14 AM op Timo van Veen

Release heeft betrekking op de volgende product(en): Zaken en Formulieren.

Let op: deze release notes kunnen nog worden bijgewerkt. Genoemde updates kunnen nog uit de release worden gehaald.

INHOUDSOPGAVE

Zaken

Features

•  Het is nu mogelijk om een document van het type afbeelding of pdf te lakken. Dit doe je door je muisknop ingedrukt te houden en van links naar rechts en van boven naar beneden te slepen. Begin dus links bovenaan het woord of afbeelding wat moet worden gelakt. De optie om een afbeelding of pdf te lakken en informatie te anonimiseren vind je bij de drie puntjes, rechts van het document in de zaak.

• Bij elke nieuwe gebruiker die voor het eerst inlogt zijn standaard in het dashboard ‘Mijn zaken’ en ‘Notificaties’ zichtbaar. Bij gebruikers die al 1 of meerdere widgets hadden ingesteld verandert er niets.

•  We hebben bij Documenten de optie toegevoegd om alle in -of uit te klappen. Je kan daarnaast op een aantal kolommen sorteren (bijv. geüpload op / door).

• In het werkzaamhedenscherm hebben we een controle toegevoegd die waarschuwt of je een wijzing in het scherm hebt gedaan zonder dit op te slaan. Soms kon het voorkomen dat een gebruiker per ongeluk op terug klikte zonder op te slaan. Door deze controle toe te toevoegen heb je als gebruiker zelf de keuze of je het wilt opslaan of niet.

Formulieren

Features

• Om vanuit een portaal een nieuw formulier te starten die je wilt koppelen aan een van jouw bestaande zaken, hebben we een nieuw veldtype: "Zaak" toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het melden van een klacht over de afhandeling van een zaak. In dit veld kun je een bestaande zaak selecteren.

• In een formulier kan vanaf nu ook een datalijst worden opgenomen, Lees daarover hieronder bij Manager meer.

Manager

Features

• In een formulier kan nu ook een datalijstoverzicht (embed) worden getoond.

In de manager ga je naar je datalijst. Hier kan je een overzicht maken. De naam die je dit overzicht geef kan je koppelen aan de datalijst enkele of meervoudige opties. De gekozen opties uit een datalijst kan je mappen op velden in je formulier bij de uitvoergegevens.Dit is enkel mogelijk wanneerbij de datalijst een lay out ingesteld is.

Portaal

Features

• Vanuit een zaak kan je nu een formulier versturen naar een portaalgebruiker waarbij je de optie hebt om zaakinformatie mee te sturen. Dit zijn beschermde portaal formulieren die alleen binnen het portaal van een aanvrager zichtbaar zijn.