Zaken inplannen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Ma, 12 Jun, 2023 om 3:39 PM op Mark Duijkers

TABLE OF CONTENTS

Afhankelijk van het zaaktype procesinrichting kun je een zaak inplannen. Indien de status van een planbaar is wordt de zaak zichtbaar in het planboard. Meer informatie over het inrichten van het zaaktype vind je hier Uitleg zaaktype overzichtscherm

Om een zaak in te plannen ga je naar het tabblad Planning vanuit het menu

Je kan een zaak plannen vanuit een kaartoverzicht of per lijstje weergave. Via het kaartoverzicht wordt de zaak getoond op basis van het adres was bij de zaak geregistreerd staat, maar heeft een zaak geen adres dan vind je hem niet terug in het kaartoverzicht.

Via het kaartoverzicht inplannen

Klik in het linkerdeel van het scherm op Inplannen per kaart

In het rechtdeel van het scherm opent de kaartweergave

Via gebruikelijke controls kun je in het uitzoomen en in de kaart bewegen.

• Muis ingedrukt houden om te verplaatsen in de kaart
  • Ctrl + scroll is in en uitzoomen

De kaart werkt hetzelfde als je bij Google.nl zou kijken. Daardoor is de streetview optie ook beschikbaar

Om de zaak te in te plannen klik je op de oranje marker

Onderin het scherm krijg je dan een pop-up van de zaak te zien

Klik op het zaaknummer

Via Inplannen per Lijst

Klik in het linkerdeel van het scherm op Inplannen per lijst

Klik de zaak aan uit de lijst

Zaak inplannen vervolg

Je hebt hier een aantal opties: Je kan de zaak status aanpassen via het actie scherm onderin of je kan de zaak gaan inplannen. Voor het inplannnen is een gebruikers vereist. Klik op volgende.

Kies de groep die je wilt toevoegen. Dit kunnen de standaard behandelaren zijn of inspecteurs die langs moeten op locatie voor een inspectie.

Klik op de groep en klik daarna op Gebruikersgroep toevoegen. Klik nu op Volgende

Nu kan er een gebruiiker worden toegevoegd aan de zaak. Daarvoor moet wel de gebruiker beschikbaar een beschikbaarheisplanning hebben. Meer informatie over de gebruikersbeschikbaarheidsplanning vind je hier Gebruikersaccount instellingen aanpassen

Een behandelaar kies je door eerst de persoon te selecteren. Dit doe je door op het rond knopje te klikken naast de naam zodat deze groen wordt.

Klik daarna op volgende

Je krijgt nu het overzicht te zien. Laat eventueel een notitie achter voor de behandelaar. Klik als laatst op de knop Koppel Behandelaar.