Zaaktype document sjabloon maken

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Ma, 2 Okt, 2023 om 5:17 PM op Mark Duijkers

Een gebruiker binnen een groep kun je extra beperkingen opleggen of juist extra informatie laten vastleggen bij een zaaktype.

Klik rechtsboven op je account en kies dan voor Beheer.

Klik in het linkermenu onder het kope Zaken op Zaakptypes

Zoek je zaaktype op en open deze

Je kunt een zaaktype direct bewerken

Klik op het Tabblad Sjablonen

Klik op het + icoon om een sjabloon toe toevoegen

Vul het type in. Bijvoorbeeld PDF om een document aan de zaak toe voegen. En geef de naam op van het document met omschrijving. Klik daarna op Toepassen

Klik daarna op de gemaakte regel

Je komt nu op een pagina om het document te bewerken.

Type PDF (voorbeeld)

Structuur document

Een PDF bestaat uit standaard uit een aantal secties

• Voorblad
    • De pagina van het document, hierin zet je bijvoorbeeld het logo en de titel van het document
  • Koptekst
    • Tekst die bovenaan iedere pagina staat (behalve voorblad)
  • Inhoud
    • Doorlopende inhoud van het document. Nieuwe pagina worden automatisch aangemaakt op basis van de inhoud
  • Voettekst
    • Tekst die onderaan iedere pagina staat (behalve voorblad)

Standaard opmaak elementen document

Driverse soorten opmaak,

• Titile

• Alinea
  • Tekst Bold,
  • Tekst cursief
  • Tekst onderstrepen
  • Uitlijning tekst (links,midden en rechts)

Tekst en objecten toevoegen

Driverse soorten objecten

• Afbeeldingen

• Variabelen

• Bouwblokken

• Tabel

• Inhoudopgave

• Pagina einde

• Lijst opmaak (niet genummerd)

• Handtekening

Zaakgegevens koppelen aan een document

Via variabele je gegevens uit een zaak koppelen aan de inhoud van een document

Klik op de knop variabele en op de plek van de cursor wordt een variable toegevoegd.

Klik op de variabele op deze aan te passen