Zaak diagrammen aanmaken (uitleg)

Gemaakt door Isabelle Smits, Gewijzigd op Fri, 29 Sep 2023 om 09:59 AM op Mark Duijkers

Het aanmaken van een zaak proces gebeurt met de diagrammen functionaliteiten. Door middel van verschillende elementen is het mogelijk om proces stappen toe te voegen en te groeperen.

Hier is het mogelijk om proces elementen toe te voegen

Het menu links toont de opties die het proces visueel weergeven.

Om een groep te maken klik je op het onderste icoon. Deze kan je slepen naar het rechter raster scherm, door middel van een klik kan je de groep plaatsen. Het is mogelijk om meerdere groepen in een proces te hebben.

Een stap in het proces is het derde icoon. Klik hierop en sleep het blok in de groep die van toepassing is voor de proces stap. Vul de naam van de stap in. Er kunnen zoveel mogelijk proces stappen in een groep als dat nodig is.

Door middel van een dubbelklik op een proces stap blok ontvouwt zich een instellingen scherm. Hierin is het mogelijk om aan te geven of de stap een begin of eind status van het proces is.

Als ik op een proces stap klik dan krijg ik een pijl en een prullenbak te zien. Als je op de pijlen klikt dan is het mogelijk om een swim lane te maken naar een andere proces stap. Dit maakt het mogelijk om van een stap naar de andere te gaan in het proces.

Als je op een swim lane klikt dan kan je deze aanpassen of verwijderen.

Een dubbelklik op de linker strook van een groep maakt het mogelijk om een naam te geven aan een groep.

Het is mogelijk om een swim lane tussen groepen te verbinden, de swim lane is dan een gestreepte lijn.

Wijzigingen worden opgeslagen nadat je op de opslaan knop recht boven heb geklikt.