Portaal publiceren & omgevingen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Mon, 13 Nov 2023 om 03:56 PM op Mark Duijkers

Binnen de applicatie kennen we meerdere omgevingen. Ontwikkelomgeving(verplicht), Testomgeving, acceptatie en de productieomgeving (verplicht)


Ontwikkelomgeving: De omgeving waarin je een "nieuw" portaal maakt en/of bewerkt.

Testomgeving: Zodra het portaal van de ontwikkelomgeving klaar is test je dit op de testomgeving.

Acceptatieomgeving: Wanneer een portaal gereed is om naar productie te gaan is het goed om een laatste acceptatietest te doen. De acceptatieomgeving is vrijwel identiek aan de productieomgeving en daarom is een laatste acceptatietest handig voordat we echt naar productie gaan.

Productieomgeving: De live versie van je portaal en beschikbaar voor je aanvragers


De ontwikkel en productieomgeving zijn altijd verplicht. Het is niet mogelijk om een formulier direct in de productie omgeving te bewerken


Omgevingen

Welke omgeving voor jouw applicatie gelden vind je onder het dashboard van je portaal pagina.
Portaal publiceren

Om een portaal uiteindelijk naar de productieomgeving te krijgen maak je een release aan. Een release is een versie van het portaal dat je naar een volgende omgeving wilt brengen. Een release bevat een intiele of bewerkte versie van het portaal van de betreffende omgeving. Welke versies zijn vind je onder versies.


Een versie maak en vind je door naar het formulier te gaan en links in het scherm op releversieases te klikken. Per versie van het formulier zie tot welke omgeving deze versie is geplubliceerd.Een release van een versie maak je door links in het scherm op releases te klikken.Een nieuwere release van de versie maak je door op het plus icoon te klikken.


Kies de omgeving waar de release staat die naar de volgende omgeving moet worden gepubliceerd en klik op Aanmaken.Nadat de release is aangemaakt, kun je deze testen en de bevindingen noteren. Na het aanmaken kom je direct in de release, maar je kan deze ook openen door op de release klikken onder aan de omgevingen.
Indien je niet direct een nieuwe versie wilt maken maar bijvoorbeeld een kleine tekst aanapassing hebt is het mogelijk om de versie te bewerken zodra deze nog op de ontwikkel of testomgeving staat, acceptatie en productie kunnen niet worden aangepast.


Klik op release afronden en daarna op versturen en herhaal de stappen totdat je op de productie omgeving zit.Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren