Zaak in behandeling nemen

Gemaakt door Mark Duijkers, Gewijzigd op Mon, 02 Oct 2023 om 04:58 PM op Mark Duijkers

Om een zaak te behandelen ga je naar het tabblad Zaken vanuit het menu. Je begint op het zaakoverzichtscherm, hierin zie je alle zaken die voor jou van belang zijn.

Je opent een zaak door op het zaaknummer te klikken.

Je krijg nu een detailoverzicht van de zaak

Het is niet verplicht (afhankelijk van de zaak) om voor het bewerken van de zaak jezelf ook direct als behandelaar aan zaak toe te kennen.

Behandelaar toewijzen

Je kun jezelf als behandelaar toewijzen via de het tabblad belanghebbende. Klik daarna op Toevoegen van de regel behandelaar.

Let op de gebruiker moet wel van het type behandelaar zijn en afhankelijk van de zaak inrichting is het nodig dat een gebruiker in een gebruikersgroep zit

Kies de behandelaar en klik op Volgende en dan op Aanmaken

De behandelaar is nu toegevoegd aan de zaak

Documenten toevoegen aan zaak

Ga in het zaakdetail overzicht naar het tabblad Documenten. Een zaak kan verschillende document groepen hebben, afhankelijk van de zaakinrichting zijn sommige verplicht in een bepaalde stap van de zaak

Afhankelijk van het zaaktype kan een document worden gesynchroniseerd met sharepoint. De integratie met Sharepoint wordt door een beheerder van het zaaktype ingericht.

Wanneer de sharepoint koppeling later wordt toegevoegd aan het zaaktype worden eerdere aangemaakt/toegevoegde documenten niet overgezet naar sharepoint dit geldt alleen voor nieuwe documemten

Klik op het plus icoon om een document toe te voegen aan de zaak.

De opties om een document toevoegen zijn

• Nieuw document vanuit Sjabloon
    • Vanuit het zaaktype kunnen sjablonen klaargezet zijn. bijvoorbeeld
      • PDF
      • EMAIL
  • Document toevoegen vanuit zaak
    • Voeg een document toe uit een andere zaak
  • Document uploaden
    • Upload een document vanaf je eigen computer
  • Formulier starten
    • In het zaaktype kan aangegeven zijn dat een document aan de zaak wordt toegevoegd aan de hand van een formulier dat wordt ingevuld door de behandelaar.
    • Je kun een formulier in een dialoog of nieuw venster